Pytanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- Rakollo
- Grupa LFS
-
Pytanie
Witam. Temat dziewiczy ale w końcu może i tu coś się zacznie dziać, kto wie
Co do tytułowego pytania: Proszę o wpisanie pod tym wątkiem każdego, kto byłby zainteresowani strzelaniem z łuku. Na naszej miejscówce można przeciez równie dobrze postrzelac sobie z pneumatycznej jak również z łuków czy to bloczkowych czy z klasycznych. Oczywiście jest to temat raczej na przyszły rok, bo teraz warunki nie bedą sprzyjały łucznictwu ale skoro wiosny można byłoby sezon strzelecki rozpocząć. czekam na odpowiedzi. Moze ktoś z was już miał przygodę z łucznictwem i podzieli się swoimi doświadczeniami i uwagami.
- wolan
-
Re: Pytanie
Fajny temat, na wiatrówkowe strzelania za czasu frontu zawsze "przyjeżdżało" kilka łuków i było strzelane :)
HW98 + Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP
HW40 + Delta MiniDot
HW40 + Delta MiniDot
- Rakollo
- Grupa LFS
-
I świetnie, myślę, że warto jest wrócić do tej "świeckiej" tradycji
Jeden z moich znajomych jest wytwórcą łuków klasycznych wiec w razie czego będzie nam służył wiedzą i pomocą a i sam zapewne postrzela z nami
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Z tego jeszcze nie strzelałem więc chętnie popatrzę i może spróbuję przy jakiejś okazji.
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- pawlaczyskis
-
Łuki tak jak rozmawialiśmy bardzo ciekawa opcja :) Brat coś tam trochę ogarnia - dam mu znać!
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- Zajonczek
Ja coś tam strzelam z mojego bloczka więc w bagażniku oprócz wiatrówki zmieści się i torba z łukiem.
- Rakollo
- Grupa LFS
-
No to pieknie. Jak widac z zainteresowania i odzewu to z łuków też postrzelamy :)
- Jorguś
- Grupa LFS
-
Trochę po czasie ale może jeszcze wrócę do strzelania.
Strzelałem dość intensywnie do ubiegłego roku, wywrotka na rowerze, dwa złamane żebra i wybity bark uniemożliwiły mi naciąganie łuku. Miałem łuk Oneida Osprey o sile naciągu 55 funtów z możliwością odpuszczenia do 35 funtów, ale nawet taka wartość naciągu powodowała ostry ból w barku i niekontrolowane oddawanie strzału.

Łuk sprzedałem w ubiegłym roku ale już mi chodzi po głowie aby się znowu za to zabrać, muszę tylko sprawdzić czy dam radę naciągnąć już coś w okolicach 30 funtów
Czy ktoś ma jakiś łuk do strzelania, może to przechyli szalę aby pomyśleć o tym poważnie.
Strzelałem dość intensywnie do ubiegłego roku, wywrotka na rowerze, dwa złamane żebra i wybity bark uniemożliwiły mi naciąganie łuku. Miałem łuk Oneida Osprey o sile naciągu 55 funtów z możliwością odpuszczenia do 35 funtów, ale nawet taka wartość naciągu powodowała ostry ból w barku i niekontrolowane oddawanie strzału.

Łuk sprzedałem w ubiegłym roku ale już mi chodzi po głowie aby się znowu za to zabrać, muszę tylko sprawdzić czy dam radę naciągnąć już coś w okolicach 30 funtów
Czy ktoś ma jakiś łuk do strzelania, może to przechyli szalę aby pomyśleć o tym poważnie.
SKŁADAK, system Steyr LG 110 FT, lufa Anschutz, osada FWB-800, stopka MEC free position, spust MEC trigger II, grip, palmrest, baka- RINK, optyka - Viper PST II 3-15x44 FFP EBR 2C. FWB P44
- Łeza
-
Jorguś niczym Robin Hood 
Temat ciekawy, ale póki co to już za dużo innych hobby żeby na kolejne jeszcze czas znaleźć. Może kiedyś, może choć z leszczyny coś wystrugać
Temat ciekawy, ale póki co to już za dużo innych hobby żeby na kolejne jeszcze czas znaleźć. Może kiedyś, może choć z leszczyny coś wystrugać
- pawlaczyskis
-
Ooo miałem taki z leszczyny i to nie jeden
Kurde w sumie bym spróbował! 
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- Jorguś
- Grupa LFS
-
Kilka dni temu rozmawiałem z Łukaszem właścicielem sklepu i serwisu e-łuk Lublin, na Kasprowicza 116, zaczynają się jesienne przeceny sprzętu, więc planuję ich odwiedzić w najbliższym czasie. Chyba kupię gotowca chociaż mam kilka leszczyn w Boduszynie
SKŁADAK, system Steyr LG 110 FT, lufa Anschutz, osada FWB-800, stopka MEC free position, spust MEC trigger II, grip, palmrest, baka- RINK, optyka - Viper PST II 3-15x44 FFP EBR 2C. FWB P44
- Erni
- Grupa LFS
-
E tam leszczyny... 
Ja mam taki z pręta z włókna szklanego. Cięciwa założona dobre 30 lat temu, ale działa
Czasem, jak mi coś tam przyjdzie do głowy, to biorę sobie tą zabawkę i strzelam w pola jakąś tam strzałą zrobioną z trzciny.
Nie mierzyłem dokładnie, ale na jakieś ok 60 - 70 metrów potrafi polecieć. Co do celności to się nie wypowiem, bo nigdy na skupienie nie strzelałem
Ja mam taki z pręta z włókna szklanego. Cięciwa założona dobre 30 lat temu, ale działa
Czasem, jak mi coś tam przyjdzie do głowy, to biorę sobie tą zabawkę i strzelam w pola jakąś tam strzałą zrobioną z trzciny.
Nie mierzyłem dokładnie, ale na jakieś ok 60 - 70 metrów potrafi polecieć. Co do celności to się nie wypowiem, bo nigdy na skupienie nie strzelałem
- Zagorek
- Grupa LFS
-
No z UKU jeszcze nie strzelałem, zawsze byłem kombojem nie indiańcem ale warto byłoby spróbować 
BMK 40, Steyr EVO 10
- Erni
- Grupa LFS
-
W Bojanowie ktoś miał, nawet kilka razy posłałem gdzieś szczałe, ale nie poleciała tam, gdzie celowałem 
Łucznictwo to też fajna zabawa.
Łucznictwo to też fajna zabawa.
- Rakollo
- Grupa LFS
-
Ja to dzieckiem będąc to nawet sie pojedynkowałem
Brzmi śmiesznie ale mogło się skończyć źle. Efekt był taki, że skończyłem ze strzałą w prawej nodze i kilkudniowym bólem. Nie polecam takich zabaw
A tak na serio to mam wielką ochotę postrzelać z łuku ale to zapewne w przyszłym roku, o ile dobrze pójdzie 
I tak sobie teraz skojarzyłem, że faktycznie jestem a raczej byłem "postrzelony"

I tak sobie teraz skojarzyłem, że faktycznie jestem a raczej byłem "postrzelony"
• Strona 1 z 2 • 1, 2