Wolanowe modzone HW97K BlackLine
• Strona 1 z 2 • 1, 2
- wolan
-
Wolanowe modzone HW97K BlackLine
Hej!
Jako że sprzęt już skompletowany wrzucam opis dla potomnych.
Karabinek HW97K BlackLine, odkupiony od kolegi z "beżowego" forum. Oczywiście 4,5mm, w limicie. Sprzęt z 2013r.
Dlaczego taka wersja? Ano dlatego, że jestem leworęczny, a ta wersja ma osadę ambi.
Sprzęt był bardzo mało używany, w stanie idealnym.
Sprzęt bardzo składny, polimerowa osada sprawia wrażenie naprawdę solidnej i jest bardzo dokładnie wykończona.
Jako, że ma służyć w HFT, z automatu został wysłany Dębowemu do pogrzebania. Co zostało zrobione? Ano praktycznie wszystko.
- tuning zamkniętej sprężyny "Ultimate": polegający na zastosowaniu dwóch prowadnic sprężyny głównej. Skrócenie cyklu strzału i całkowite odizolowanie sprężyny od środowiska zewnętrznego. No i oczywiście wymienione wszystkie oringi, uszczelka tłoka i tym podobne.
Foto zapożyczone:

Odczucia: genialny, szybki cykl strzału, zero jakichkolwiek niepotrzebnych "odgłosów", bardzo miodne naciąganie, naprawdę sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Znacznie bardziej "ucywilizowany" odrzut, brak wrażenia "skręcania" sprężyny. Co do wrażeń praktycznych wypowiem się po przestrzelaniu w terenie.
- dmuchawka posiada też cofnięty spust od Merkurego wraz z pełną regulacją, który daje znacznie dokładniejsze możliwości pesonalizacji sił i długości stopni. Spust oczywiście po polerce elementów.
- fabryczne śruby zostały wymienione na imbusy.
- prędkość została ustawiona na 243m/s na exakcie. Po wypluciu odpowiedniej ilości ołowiu przestrzelam przez chrono i zobaczymy jak trzyma.
No to tyle na szybko. Jak złożę z optyką to dopiszę co nieco.
Jako że sprzęt już skompletowany wrzucam opis dla potomnych.
Karabinek HW97K BlackLine, odkupiony od kolegi z "beżowego" forum. Oczywiście 4,5mm, w limicie. Sprzęt z 2013r.
Dlaczego taka wersja? Ano dlatego, że jestem leworęczny, a ta wersja ma osadę ambi.
Sprzęt był bardzo mało używany, w stanie idealnym.
Sprzęt bardzo składny, polimerowa osada sprawia wrażenie naprawdę solidnej i jest bardzo dokładnie wykończona.
Jako, że ma służyć w HFT, z automatu został wysłany Dębowemu do pogrzebania. Co zostało zrobione? Ano praktycznie wszystko.
- tuning zamkniętej sprężyny "Ultimate": polegający na zastosowaniu dwóch prowadnic sprężyny głównej. Skrócenie cyklu strzału i całkowite odizolowanie sprężyny od środowiska zewnętrznego. No i oczywiście wymienione wszystkie oringi, uszczelka tłoka i tym podobne.
Foto zapożyczone:
Odczucia: genialny, szybki cykl strzału, zero jakichkolwiek niepotrzebnych "odgłosów", bardzo miodne naciąganie, naprawdę sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Znacznie bardziej "ucywilizowany" odrzut, brak wrażenia "skręcania" sprężyny. Co do wrażeń praktycznych wypowiem się po przestrzelaniu w terenie.
- dmuchawka posiada też cofnięty spust od Merkurego wraz z pełną regulacją, który daje znacznie dokładniejsze możliwości pesonalizacji sił i długości stopni. Spust oczywiście po polerce elementów.
- fabryczne śruby zostały wymienione na imbusy.
- prędkość została ustawiona na 243m/s na exakcie. Po wypluciu odpowiedniej ilości ołowiu przestrzelam przez chrono i zobaczymy jak trzyma.
No to tyle na szybko. Jak złożę z optyką to dopiszę co nieco.
HW98 + Vortex Diamondback Tactical 4-16x44 FFP
HW40 + Delta MiniDot
HW40 + Delta MiniDot
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Re: Wolanowe modzone HW97K BlackLine
Fajny (zwłaszcza te wszystkie poprawki robią wrażenie) tylko jakoś nie mogę przekonać się do polimeru 
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- pawlaczyskis
-
Robił Ci Maciek prowadzenie na tłoku i cylindrze? Jaka lupa na to idzie? 
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- wolan
-
pawlaczyskis napisał(a):Robił Ci Maciek prowadzenie na tłoku i cylindrze? Jaka lupa na to idzie?
Robił :)
Co do optyki to właśnie siadła: SWFA SS 10x42 Mil-Quad na montażu BKL 360. No i zakrywki Butler Creek:
HW40 + Delta MiniDot
HW40 + Delta MiniDot
- pawlaczyskis
-
Ale długie to szkło xD
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- wolan
-
Noo długie, trochę się tego obawiałem, w związku z portem ładowania. Dlatego siadł na średnim montażu (choć wolę niskie ze względu na przyzwyczajenie do poprawek).
Aczkolwiek w praktyce średni montaż świetnie się sprawdził przy tym profilu osady a szczególnie baki, zwłaszcza przy moim wzroście 190 i długich łapach :)
Aczkolwiek w praktyce średni montaż świetnie się sprawdził przy tym profilu osady a szczególnie baki, zwłaszcza przy moim wzroście 190 i długich łapach :)
HW40 + Delta MiniDot
HW40 + Delta MiniDot
- Bensa
- Grupa LFS
-
I ten właśnie sprzęt wrócił do Lublina.
Po paru przygodach osadziłem Leapersa 6-24x50AOL na wysokim jednoczęściowym montażu Leapersa (na delcie praktycznie obiektyw uniemożliwiał ładowanie) i ...
W niedzielę Zagorek będzie molestował LGV, a ja właśnie to HW 97 KT BL. I dużo sobie po tym obiecuję.
Po paru przygodach osadziłem Leapersa 6-24x50AOL na wysokim jednoczęściowym montażu Leapersa (na delcie praktycznie obiektyw uniemożliwiał ładowanie) i ...
W niedzielę Zagorek będzie molestował LGV, a ja właśnie to HW 97 KT BL. I dużo sobie po tym obiecuję.
AA S400 + Vortex Crossfire II 6-18x44,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
SHARP INNOVA 1210 + DOE 6x32 S AO MD.
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
- pawlaczyskis
-
Pamiętaj, że sprzęt to tylko część sukcesu. Takie HW daje możliwość rywalizowania w stawce, która wcześniej była niedościgniona, przede wszystkim sprzętowo 3/4 punkty wyżej. Teraz kwestia pracy nad całą resztą detali, które zebrane w całość tak naprawdę są decydujące o końcowym sukcesie :)
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- Zagorek
- Grupa LFS
-
PAMIĘTAJ!
KIEDY TY NIE ĆWICZYSZ
ZAGOREK TRENUJE
ŻEBY SKOPAĆ CI DUPĘ!
I tej wersji się trzymam

>EDIT BY PAWLACZYSKIS
KIEDY TY NIE ĆWICZYSZ
ZAGOREK TRENUJE
ŻEBY SKOPAĆ CI DUPĘ!
I tej wersji się trzymam
>EDIT BY PAWLACZYSKIS
BMK 40, Steyr EVO 10
- pawlaczyskis
-
Pozwoliłem sobie na modyfikację Twojego posta

VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- PPN, PD, PCZ, PSP
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów
- Zagorek
- Grupa LFS
-
BMK 40, Steyr EVO 10
- Bensa
- Grupa LFS
-
Dobra, dobra wiem, że lata świetlne mi do Was, ale będę się starał. Teraz przynajmniej mam czym. 
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
- Zagorek
- Grupa LFS
-
No karabinek zacny jest, sam Ci go naraiłem jak nie powiem kto prostą tutkę klientowi ale, kuźwa te wszystkie plastiki i aluminium to nie moja bajka. Nawet na ognisko to się nie nadaje. Niestety coraz więcej tego wszędzie a na zawodach zwłaszcza w HFT 1 to już norma. Dlatego wybieram HFT 2 bo jest jeszcze najbliżej strzelectwa starej daty (jak ja) i rodzajem osad i technicznie.
BMK 40, Steyr EVO 10
- Bensa
- Grupa LFS
-
HW prawie ogarnięty.
Prawie, bo:
Brakło regulacji w lupce w górę, czyli trzeba będzie znowu podkładkę w tylnej części montażu. Zagorek zdiagnozował, że w dużej mierze spowodowane jest to tym, że delta zdeformowała mocno tubus lunety właśnie z tyłu i teraz na leapersie też niżej siada.
Ale to ogarnę, a biorąc stosowną poprawkę już teraz na 26 m byłem w stanie robić jedną dziurkę.
Czyli sprzęt jest miodny.
Teraz, po ostatecznym ustawieniu szkła, zostaje praca nad powtarzalnym chwytem i składaniem się.
A w przyszłym sezonie....
.
Pożywiom, uwidim, jak mawiają "starożytni" Rosjanie.
Prawie, bo:
Brakło regulacji w lupce w górę, czyli trzeba będzie znowu podkładkę w tylnej części montażu. Zagorek zdiagnozował, że w dużej mierze spowodowane jest to tym, że delta zdeformowała mocno tubus lunety właśnie z tyłu i teraz na leapersie też niżej siada.
Ale to ogarnę, a biorąc stosowną poprawkę już teraz na 26 m byłem w stanie robić jedną dziurkę.
Teraz, po ostatecznym ustawieniu szkła, zostaje praca nad powtarzalnym chwytem i składaniem się.
A w przyszłym sezonie....
Pożywiom, uwidim, jak mawiają "starożytni" Rosjanie.
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
- wolan
-
No hej
Mój sprzęt powrócił do Lublina dobrze widzę?
Jak tak to bardzo się cieszę 
Mój sprzęt powrócił do Lublina dobrze widzę?
HW40 + Delta MiniDot
HW40 + Delta MiniDot
• Strona 1 z 2 • 1, 2