Walther LGV Master Pro

Grupa LFS

Walther LGV Master Pro

Postprzez Zagorek » 13 lip 2017, o 10:46

Dzisiaj stałem się posiadaczem LGV w zastępstwie AA więc ostrzegam, że w najbliższym czasie możecie zostać zanudzani relacjami z jego użytkowania i różnorakich testów. Specjalne ostrzeżenie dla Serwisu Wiatrowego "UWAGA NADCHODZĘ"
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz

Re: Walther LGV Master Pro

Postprzez Łeza » 13 lip 2017, o 13:36

No masz... :D
Yyy tzn gratuluję.

Grupa LFS

Postprzez Erni » 13 lip 2017, o 13:52

Gratulacje :)
Kolejny sprzęt do wygrywania w Twojej kolekcji :-D
LGM2 + Hawke SW 4,5-14x42
Łucznik Wz 1970
Pardini K12
http://www.lubelskieforumstrzeleckie.pl

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 13 lip 2017, o 14:11

Pierwsze wrażenia. Osada w tym modelu identyczna jak w LGU (o to chodziło), brak otwartych, regulowana stopka i jej wyprofilowanie na końcu o wiele lepiej dopasowuje się do mojego koślawego składania, lufa zakończona dociążeniem bez pustej przestrzeni jak w LGU więc nie ma możliwości wstawić przegród tłumiących zdejmowana jednak po odkręceniu jednego robaczka, gwint na końcu lufy i możliwość dokręcenia tłumika bez zdejmowania dociążenia, tłumik zrobiony do Rotexa pasuje idealnie, blokada zabezpieczająca łamanie lufy równocześnie blokuje kostkę i uniemożliwia (lub przynajmniej ogranicza) luzy na kostce, spust w oryginale taki jak do LGU musiałem dokupić. Cena wynegocjowana o 600 zł taniej. Teraz muszę zamontować lupkę (której jeszcze nie mam) i sprawdzić możliwości praktyczne. Wizualnie, składanie na sucho, waga, wyważenie = YES, YES, YES :D
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 13 lip 2017, o 18:27

Gratulacje :-D Teraz czekamy na relację pisaną z ostrzelania figurek i nie tylko ;) Myśle, że szybko się do nowego karabinka przekonasz i będą jeszcze lepsze wyniki na zawodach :twisted: Niech drżą konkurenci :D

Grupa LFS

Postprzez Erni » 13 lip 2017, o 21:20

Jak to dobrze, że nie będziesz startował w HFT1 :P , i choć wiele jeszcze przede mną nauki, to będę czuł się choć odrobinę swobodniej i bezpieczniej ;)
LGM2 + Hawke SW 4,5-14x42
Łucznik Wz 1970
Pardini K12
http://www.lubelskieforumstrzeleckie.pl

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 14 lip 2017, o 12:04

Faktycznie, ciężko byłoby przeciwko Zagorkowi startować. Niech się martwia ci z HFT2 :twisted: :D :D

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 14 lip 2017, o 13:03

Lupka nie zamontowana ale ..... Strzeliłem kilka razy i jest prawie jak LGU. Mam nawet wrażenie, że jest lepiej dopracowany i cichszy. Po założeniu tłumika ledwo słyszalny ciszy strzał a odgłos pracy systemu bez żadnych metalicznych odgłosów. Zero luzów, ustawienie stopki bardzo fajnie pomaga się złożyć, napinanie sprężyny pomimo, że lufa niezbyt długa bardzo płynnie i lekko, bezpiecznik łamania lufy nie utrudnia życia a po dokładnym obejrzeniu ma sens. Sposób montażu tłumika bardzo szybki i prosty. Jeśli nie będzie zbyt dużej różnicy w wyważeniu z i bez tłumika to fajna szybka opcja. W LGU trzeba troszkę pokombinować no i dokupić adapter na końcówkę lufy. Konieczne polerowanie spustu i mechanizmów. Pewnie bym się nie czepiał ale po wymianie, polerce, ustawieniu etc. w LGU przez Dawida nie da się nie zauważyć różnicy. Nie mierzyłem na chrono ale kopniaczek wyczuwalny bardziej niż w LGU. Swoje pewnie robi mniejsza waga karabinka zwłaszcza bez montażu i lunety (około 1 kg). Lupka i montaż zakupione ale będą dopiero poniedziałek - wtorek więc dalsza zabawa po tym terminie.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez pawlaczyskis » 14 lip 2017, o 22:02

Ooo ;) dzieje się widzę :D
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów ;) - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 18 lip 2017, o 15:27

No i lupka zamontowana więc czas na wyzerowanie. Na szybko koło domu. Wystarczyło dosłownie 5 strzałów i ustawione (oczywiście wstępnie). Następnie wyjazd do pobliskiego sadu ustawić porządnie. I tu niespodzianka. Wstępnie było przy stoliku a teraz leżak przy paliku i znowu 5 strzałów, 6 klików góra, 2 w prawo i jest. Rewelacja. Zakładam tłumik i ponad dot w dół. Nie myslę aby waga zrobiła swoje ale zmiana w wyważeniu przy tym samym chwycie przesunięcie 10 cm do przodu. Ustawiam z tłumikiem. Skupienie 26 m kiepskie ale nowa lupka ma inne ramki przy zejsciu z lini i jeszcze nie mogę się ułożyć (paralaksa rządzi). Kolejne kilka strzałów pilnując osi oko - lupka i skupienie to jedna dziurka troszkę większa od kalibru. Kilkanaście strzałów i już wiem, że jest bardzo dobrze. Inne składanie bo regulowana stopka, inna lupka (mniejsza) inna waga (lżejszy) ale cykl strzału, praca systemu, łamanie lufy, ładowanie - wszystko jak tylko można sobie wymarzyć. Z tłumikiem strzela prawie bezszelestnie. Żeby nie było to spust do poprawki, konieczne rozebranie i czyszczenie ze smarów bo mocno dymi a nie chcę aby uszkodziło uszczelkę. Oddaję do Dawida ale już wiem, że do dopieszczenia bo jest naprawdę świetnie. Śmiało można by jechać na zawody po wyjęciu z pudełka gdyby nie diesel. Porównując z LGU to mam zgryz bo gdyby zrobić to co w nim łącznie ze spustem to nie wiem co wygrywa. Wielki plus to osady. Są bardzo dobre a do LGV nie musiałem nawet zmieniać chwytu (o to chodziło). Nr 1 zostaje LGU i od młodszego brata dostanie stopkę ale na pewno będę często strzelał na przemiennie. Nowa luneta to też Vortex jak na LGU choć widać różnice. Nowa ma cieńszy krzyż i jest jeszcze jaśniejsza od starej, inaczej ustawiam AO (jeszcze do testowania) bo ostrzy na większym przekroju dystansu. Po wizycie w "Wiatrowym" paczka śrutu do ułożenia i jak prędkość będzie zbliżona do LGU (jest o około 10 m/s mniej) to nawet poprawek na dystansach nie trzema robić. Jestem zadowolony.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez pawlaczyskis » 18 lip 2017, o 18:52

Zagorku tak jak rozmawialiśmy. Bardzo ładnie to pracuje :) Zajrzeć trzeba jak wszędzie. Powiem szczerze, że gdyby nie spust to HW pudełkowe chowało by się za rogiem....
VIS ZAMOŚĆ <3

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 25 sie 2017, o 18:32

No to proszę nakupić chipsów i Tuskiego zgrzewkę czy co tam kto lubi inni nerwosolu kilka flaszek bo będę molestował LGV odebrany z Wiatrowego. A jak po molestuję to będę to opisywał :twisted: ku rozpaczy jednych i szczęściu innych (przynajmniej moim). Na początek wznowienia wątku powiem (napiszę) tak: Jest pięknie :D Było już miodnie a jest miodniej i bardziej miodnie to nawet w ulu nie ma :D . Wprawdzie strzeliłem tylko naście razy ale jest miodnie. Z tłumikiem to w ogóle nie słychać strzału stojąc 5 m dalej. Praca systemy, spustu, naciągu - jest miodnie. Początek testów w niedzielę na kopalni więc co niektórzy zostaną czy im się to podoba czy też nie świadkami molestowania i na nich będę się powoływał gdzie popadnie jak niedowiarkowie wszędobylscy atakować mnie zaczną, że to to niemożliwe, ściema itp.
No to nara, pa.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez pawlaczyskis » 25 sie 2017, o 18:38

Ja dodam od siebie, że to bardzo wdzięczny i ciekawy karabinek. Gdyby ten regulowany język był montowany fabrycznie to konkurencja czuła by oddech na plecach. Na szczęście nie montują i jest kilka poprawek do zrobienia w systemie :D na szczęście nasze - serwisu :D ;) :P
VIS ZAMOŚĆ <3

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 25 sie 2017, o 18:54

Na szczęście ewentualnych chętnych ten spust można kupić w oryginale i pasuje 1 do 1 za 70 zł.
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 27 sie 2017, o 19:57

No i dzisiaj nie postrzelałem za wiele ale kilka spostrzeżeń ze strzelania w terenie jest. Po pierwsze z tłumikiem można strzelać w pokoju a żona w kuchni nie usłyszy a w terenie tym bardziej. Praca systemu rewelacyjna, bardzo podobna do LGU jednak różnica jest w wyważeniu, spust ten sam jednak tu największa różnica. Jest zdecydowanie twardszy tylko to zdecydowany porównujemy do dotknięcia a nie naciskania. Jest dobrze ale wyczulana różnica do LGU. Problem leży tylko w tym, że całościowe wrażenie (trudne do opisania) z pierwszych strzelań jest na korzyść LGV i muszę dużo z niego postrzelać aby tak na pewno stwierdzić. Nie wyciągam żadnych daleko idących wniosków bo strzelałem za mało i karabinek również. Przez kilka miesięcy będę porównywał bo różnice są subtelne. Pierwsze porównanie, plusy LGV to:
- stopka 3D
- łatwość ładowania
- lżejszy w naciąganiu
- mniej męczący fizycznie
MINUSY:
- montaż tłumika wprawdzie momentalny (gwint) ale robi się straszna wędka bo dociążnik jest na lufie
LGU:
- stabilniejszy w stojaku
- bardziej delikatny spust
- cichszy bez tłumika (i tu jestem bardzo ciekaw jak by było z tłumikiem)
- montaż tłumika nie wpłynie znacząco na długość całkowitą i zmianę wyważenia
MINUSY:
- nie znalazłem (to co jest na + LGV nie wpływa na uznanie tego na minus LGU)
WSPÓLNE WALORY:
- osada
- celność
- powtarzalność
Na dzisiaj chciałbym na zawodach LGU ze stopką LGV, tłumikiem (nie tylko cisza ale ciut więcej wagi na lufę).
Dużo strzelania przede mną. Wyznacznikiem będzie dopiero troszkę podziurawionych tarczek, kilka strzelań z wymuszonych jak i leżaka w terenie. Na pewno będę się przy tym dobrze bawił.
BMK 40, Steyr EVO 10

Następna strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Karabinki