Zawody 02.07 Wesoła k. Warszawy

Re: Zawody 02.07 Wesoła k. Warszawy

Postprzez Kudłaty » 20 cze 2017, o 20:16

Ale że co ?
Temat dotyczy zawodów w Wesołej. To niech się rozwija.
Dygresje czy jechać strzelać, czy jechać jako tzw. piknikowiec, czy jako pomocnik strzelca ( tragarz sprzętu na przykład jak w golfie )
były, są i będą przed każdymi zawodami. A działy tematyczne, pomocnicze czy informacyjne są. I tam sobie żyją swoim życiem.
Na razie nie widzę potrzeby ingerencji w treść postów. No tak mi się wydaje.
Rozbrojony.

Postprzez pawlaczyskis » 20 cze 2017, o 20:18

Tez myślę że powinno zostać ;) A ze sprzętem zrobię co będę mógł! ;)
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów ;) - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 20 cze 2017, o 20:23

No to OK :-D Chodziło mi o przeniesienie bo temat zaczął dotyczyć ogólnie wyjazdów, spotkań, pobierania nauk itp. Sprawy ważne więc kontynuować w innym wątku latami a tu konkretnie o Wesołej ale jak nie przeszkadza to spoko. :D Obawiałem się właśnie tych na zielono i czerwono, że nas pogonią :lol:
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz

Grupa LFS

Postprzez Erni » 20 cze 2017, o 21:18

Może nie będzie tak źle i nigdzie nas nie pogonią :)
Jakby co, to wlezę tu inną drogą ;)
A tak na bardziej poważnie, to prosiłbym szanowne grono o poinstruowanie mnie, zielonego żółtodzioba, co też miałbym z sobą zabrać na takie zawody, oczywiście oprócz wiatrówki, paczki śrutu, butli.... Jakaś poduszka pod karabinek (której de facto i tak nie mam), tudzież pod samo siedzenie lub kolana??
Jeśli nie tutaj, to proszę o jakieś info na PW, a najchętniej pogadałbym online na fonie, o ile nie wymagam zbyt wiele, jak nowego w grupie.

Sorry, to nie są moje wymagania, a jedynie prośba o poradę i instruktaż.
LGM2 + Hawke SW 4,5-14x42
Łucznik Wz 1970
Pardini K12
http://www.lubelskieforumstrzeleckie.pl

Postprzez pawlaczyskis » 20 cze 2017, o 21:25

https://youtu.be/GY1xIfz_5JQ

To tak na początek ;) I pokrewne filmy. I jeszcze hasło w. Google strzelectwo terenowe ;) a najlepiej na strzelanie się ustawić jakoś ;)
CEL BEZ PLANU JEST TYLKO ŻYCZENIEM
VIS ZAMOŚĆ <3
Gość od pistoletów ;) - PPN, PD, PCZ, PSP
http://www.SerwisWiatrowy.pl

Grupa LFS

Postprzez Erni » 20 cze 2017, o 21:36

Jestem jak najbardziej ZA, ale wiesz doskonale, że sam na własne życzenie i z własnej, nieprzymuszonej woli się rozbroiłem ;) :) . Co najwyżej na "sucho" mogę się pojawić.
Za linka piękne dzięki, już pędzę oglądać.
Łucznik Wz 1970
Pardini K12

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 20 cze 2017, o 21:44

Oglądałem kilka miesięcy temu ten filmik i po dodatkowym poczytaniu właśnie wówczas zapadła decyzja o LGU :-D
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez robmot » 20 cze 2017, o 22:17

Warto pojechać na zawody jako strzelec a nie obserwator, bo oprócz niewątpliwie najceniejszego doświadczenia można przywieźć z zawodów różne gadżety losowanie pośród strzelców.
Ja na przykład ; z M.P. w Łazach przywiozłem kufer na karabin, a były też do wzięcia Air arms S400, HW97, i luneta Vortex. Gdyby nie to że jadę z rodziną na urlop wybrałbym się do Wesołej.

Re: Zawody 02.07 Wesoła k. Warszeyttawy

Postprzez Kudłaty » 21 cze 2017, o 18:40

Erni napisał(a): prosiłbym szanowne grono o poinstruowanie mnie, zielonego żółtodzioba, co też miałbym z sobą zabrać na takie zawody, oczywiście oprócz wiatrówki, paczki śrutu, butli.....

Wymieniam w punktach, niektóre punkty postaram się rozwinąć.
1. Zabawki ( karabinek, śrut....... )
2. Mata do leżenia. Odradzam karimaty marketowe, kamyki i sam teren je zniszczy po kilku razach, do tego usytuowanie stanowiska
na terenie kamienistym nie da takiego komfortu ułożenia się do oddania strzału jak np: mata " Jorgusiowa ".
3. Nakolanniki ( może być jeden ) i nałokietniki ( dwa ). Odradzam typu skatebord, są za twarde. Mogą być ogrodnicze ( w Lidlu zdarzają się promocje ) albo z marketu budowlanego dla brukarzy. Można też wykonać samemu.
4. Czapka, kapelusz ( ochrona przed słońcem, np: bejsbolówka z chustką na kark ).
5. Krzesełko składane ( nie konieczne ale gdy się oczekuje na swoją kolej na stanowisku czasami nie ma gdzie usiąść ).
6. Jakaś peleryna przed deszczem ( załamania pogody się zdarzają ).
7. Jakaś folia typu strecz plus plaster lub taśma klejąca ( ochrona przed deszczem, niektórzy zawodnicy podczas niepewnej pogody mają owinięty karabinek folią przez całe zawody ).
8. Coś na komary !!!!!
9. Coś do picia ( niby oczywiste ).
10. Maskotka przynosząca szczęście ( a co? jak ktoś lubi )
11. Buty, wygodne, najlepiej typu trapery ( chodzenie i stanie na kamieniach w sandałach czy klapkach ..... )
12. Sam nie wiem co jeszcze, zależy od pory roku, teraz jest lato i trzeba brać pod uwagę upały, owady ( niekoniecznie komary, mrówki też
atakują na swoim terenie ) i inne aspekty letnie.
13. ..............

EDIT:
Oczywiście swoje własne spostrzeżenia można dopisywać .
Rozbrojony.

Grupa LFS

Postprzez Erni » 21 cze 2017, o 20:32

Dzięki serdeczne Kudłaty za pokaźną garść wiedzy.
Wczoraj coś niecoś oglądałem na yt na temat takich zawodów, i powiem szczerze, że..... Ło matko, na co ja się porwałem :D , ale najważniejsze (jak dla mnie na początek) jest to, żeby się dobrze bawić, poznać ciekawych ludzi, liznąć trochę wiedzy, pogadać, wymienić doświadczenia etc.
To będzie moja pierwsza taka impreza, i mam nadzieję, że nie ostatnia, chyba że na żadną więcej mnie nie wpuszczą z powodu wyników ;)
Dobrze będzie, jak nie będę ostatni, ale w końcu ktoś musi "zamknąć listę" :)
Jeszcze raz dzięki za wszelkie rady i porady.
Łucznik Wz 1970
Pardini K12

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 21 cze 2017, o 20:47

Erni napisał(a):ale najważniejsze (jak dla mnie na początek) jest to, żeby się dobrze bawić

Wyrzuć to co w nawiasie a reszta to podstawa i prawidłowe podejście.
Erni napisał(a):Ło matko, na co ja się porwałem

Na to samo co każdy. Nikt się nie urodził mistrzem świata i kiedyś zaczynał.
Erni napisał(a):To będzie moja pierwsza taka impreza, i mam nadzieję, że nie ostatnia, chyba że na żadną więcej mnie nie wpuszczą z powodu wyników

Bez obaw, jak zapłacisz to wpuszczą :D
Wykaz niezbędnika od Kudłatego kompletuj po mału. Mata zawsze się znajdzie i klęczek też. Zapisałem u organizatora na zawody abyś był ze mną w grupie to co nieco pomogę i parę gadżetów udostępnię.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez yaro » 22 cze 2017, o 07:36

Też się wybieram z ekipą młodzieży.

Na zawody (albo raczej imprezę strzelecką) warto się także wybrać jako obserwator. Na tych akurat za samo oglądanie chyba się nie płaci, na innych za podeptanie trawy skasują. Pytajcie Kadzisława.
Może to trochę nudne jak się samemu nie strzela, ale można zobaczyć ciekawy sposób wiatrowania, inny niż to co sobie sami ustawimy.

Przy okazji w Wesołej można zobaczyć stary T-34-85 i strzelić sobie słitfocię ala pancerni, wcześniej stał też PT-91 Twardy plus parę dział ppanc.

Grupa LFS

Postprzez Erni » 22 cze 2017, o 12:19

Zagorek, nic nie będę wywalał, słowo się napisało, więc niech tak zostanie.
Moje podejście jest takie, jak napisałem wyżej. Nie liczę na żadne rewelacyjne wyniki, jadę na świetną zabawę.
Dzięki serdeczne za to, że będę razem z Tobą w grupie, mam tylko nadzieję, że mnie potem nie zlinczujesz/cie za to, że w nic nie trafię ;) , no może jednak chociaż w jakieś źdźbło trawy :P
Sprzętu coś tam mam, resztę konsekwentnie będę zbierał.
Chłopaki, dzięki Wam serdeczne za wszystko :)
Łucznik Wz 1970
Pardini K12

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 22 cze 2017, o 12:43

Yaro miło będzie poznać osobiście bo nasłuchać się nasłuchałem i naczytałem. Do zobaczenia.
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez yaro » 22 cze 2017, o 13:51

Stare dzieje, teraz wiatrówki używam kilka razy w roku na imprezach strzeleckich a tematu wiatrówek i celowników nie chce mi się zgłębiać.
W razie co jedna osoba (na więcej nie wystarczy powietrza a i tak trzeba będzie w połowie dotankować) może strzelać z mojego karabinka, tylko niech przy zapisie dopisze że strzela z mojego żeby dodali do jednej grupy. Śrut w komplecie :)
Ostrzegam tylko, że mój sprzęt nie nadaje się na zawody i wyniki, to superlekki FX Typhoon w polimerze z jeszcze lżejszym maluszkiem RV-7 7x, bez żadnych palmrestów czy innych dodatków. Za to lekki w noszeniu.
Młodzież ma swój karabinek ale już strzelają dwie osoby z jednego.

Poprzednia stronaNastępna strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Spotkania/wyjazdy