XI Międzynarodowe Mistrzostwa Polski 17-18-06

Grupa LFS

Re: XI Międzynarodowe Mistrzostwa Polski 17-18-06

Postprzez Zagorek » 17 cze 2017, o 17:02

Dzień równie piękny jak wczoraj. Pogoda zmienia się tyle, że z opadów na ulewę i na zmianę. Jeśli już przestaje na minutę padać to i tak leje się z drzew. Aby nie było za różowo to wiatr na zawody doskonały ale dla żaglówek. Znaczy się jest spoko. Pomyślałem :O (zauważyliście, że ostatnio często mi się to zdarza?) jednak, że grupa tak mocna a pogoda tak zła, że przynajmniej jest na co zgonić wyniki. Co do moich barw na lunecie to niezmiennie są a nawet założyłem świeża porcję bo każdemu się podoba :lol: . Oczywiście co chwila "cześć Zagorek" "aaaaaaaa to ten Zagorek) choć nie wiem co to za ludzie i skąd mnie znają. Okazuje się, że moje dywagacje z kolegą Tomy z beżowego robią furorę w całej Polsce. Dzisiaj po zawodach do wspólnego stołu zaprosili mnie ludzie z grupy miejscowej Tomy-iego i nawet w ryja nie dali. Częstują papierosami itp. Wołają mnie na alkohol i pogaduchy. Zapraszają z Łodzi i pomorza a i stolica stoi przede mną otworem. A barwy lupki robią swoje i zachęcają wielu do przemyśleń a LGU nadal ma brak poważania u większości dzięki czemu mobilizuje mnie do udowadniania jak grubo (lub mniej) się mylą. W grupie dzisiaj udało się wygrać a co jutro dzień przyniesie to zobaczy się.
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz

Postprzez Łeza » 17 cze 2017, o 17:36

No to warunki faktycznie was nie rozpieszczają.
Tomyemu wisisz piwo za taką sławę na cały kraj :D

No pochwal się ileż to punktów nastrzelałeś i reszta ;)
Tor generalnie z pomysłem ustawiony?

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 17 cze 2017, o 17:56

Punkty dzielimy w pokoju równo i demokratycznie. Po pierwszym dniu wszyscy po 60 pkt. Tor ustawiony jak na mistrzostwa przystało. Jest naprawdę trudny ale bardzo ciekawy. Każda figurka przemyślana. Tak więc warunki terenowe, pogodowe i zmysł utrudniania życia stawiaczy figurek = o ja pierd......
BMK 40, Steyr EVO 10

Postprzez Łeza » 17 cze 2017, o 19:43

Możemy sobie tylko wyobrazić.
Zazdroszczę!

Grupa LFS

Postprzez vickers82 » 18 cze 2017, o 08:15

Zagorek w pierwszej dziesiątce! Brawo!

Grupa LFS

Postprzez Bensa » 18 cze 2017, o 10:01

Brawo. LGU Zagorka z magicznymi taśmami walczy. :D
AA S400 + Vortex Crossfire II 6-18x44,
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,
SHARP INNOVA 1210 + DOE 6x32 S AO MD.

Grupa LFS

Postprzez Bensa » 18 cze 2017, o 19:30

Co tak zamilkliście. Pochwalcie się jak wyszło na koniec zawodów.
Ja obstawiam, że bardzo dobrze.
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 18 cze 2017, o 20:19

Dajcie im doturlać się do domu, potem być może coś zdradzą ;)

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 18 cze 2017, o 23:15

Dzień drugi - Armagedon. Przyjazd na miejsce, pierwszy śrut w lufie do zerowanie i awaria karabinka. Naciągnięty i nie strzela. Łamanie, dociąganie, bezpiecznik itd. i nic. Kolejny strzelił. Zerowanie bez sensu. Zdenerwowanie i na 25 m bym w puszkę nie trafił. Idę na zawody. Grupy podzielone po wynikach z soboty. Ja (60 pkt.) ze Stanleyem (59 pkt.) i Piotr Brandys (60 pkt.). Zwycięzcy i uczestnicy wielu imprez z Mistrzostwami Europy włącznie. Będzie z kim przegrać. Trzecie stanowisko i figurka bardzo daleko i na max stromo. Nie idzie się złożyć bez bólu szyi i karku. W końcu namierzyłem cel i ..... Strzał nie pada. Cztery próby i nic. Koledzy pomagają przy karabinku ale lipa. Kolejne próby i nic. Problem bo śrut w lufie i niebezpiecznie. Przepraszam za zamieszanie i przedłużanie. Na stanowisku robi się zator. Wyjście jest tylko jedno. Awaria = koniec zawodów. Zbieram się z zabawkami ale proszę o jeszcze jedną próbę. Zgadzają się bez wahania. Kolejna próba, kark pęka i strzelam za 2 pkt. Idziemy dalej. Kilka stanowisk dalej powtórka z rozrywki. Kilka prób i się udaje. Pada strzał i figurka. Koledzy (bo nie przeciwnicy) nie marudzą tylko się uśmiechają. Kolejne kilka stanowisk i to samo. Mam dosyć. Oprócz nerwów kilkukrotne składanie się do trudnych celów naprawdę męczące i fizycznie i psychicznie. Komentarz, że awarie na bardzo trudnych figurkach i same 2 to przesada i mi stres pomaga. Atmosfera świetna. Ta figurka też pada. Pogoda piękna tylko w kanionie jak w łaźni a ja mam jeszcze powody do większego pocenia. Kilka stanowisk i znowu. Kolejne złożenia i próby (stojak) bez efektu. Wymiękam. Znowu ostatnia próba i leży. Żałuję, że pozwoliliśmy mu strzelać - słyszę za plecami jak mierzę do drugiej na tym stanowisku. Oczywiście komentarz dowcipny nie dokuczliwy, on tak lubi itp. strzelam 1 pkt. z rozbawienia nie mogę strzelać. Jest super. Wyniki cały czas mieścimy się w jednym punkcie. Po klęczaku noga napier.... ale nawet nie narzekam. Dobrze, że mogę dalej brać udział w tej zabawie. Wyniki nadal łeb w łeb. Ostatnie kilka stanowisk strzelam jako pierwszy. Strzelam chyba ze 7 dwójek po kolei. Udaje mi się odskoczyć na 2 pkt. ale gdzieś tam czai się jeszcze jeden klęczak aby mnie dobić. Dwa stanowiska do końca i dowolna więc klęczak na koniec. Kładę się a nie jest łatwo bo nawet mało miejsca na ułożenie. Pierwsza figurka bardzo daleko za wąwozem a druga bardzo blisko tyle, że pionowo w dół. Strzelam tą dalszą. No nie koniecznie. AWARIA. Jestem naprawdę wściekły. Daj mi dokończyć mówię nie wiem do kogo. Tak blisko do końca a tak daleko. Za trzecim razem strzał i leży. Teraz ta bliska (chyba najtrudniejsza dzisiaj). Padła. Znowu miłe i dowcipne komentarze choć koniec toru blisko a wyniki bardzo równe. Zero spiny, marudzenia, poganiania tylko pozytywy. Koledzy również super strzały bo za 3 i 4 pkt. Ostatnie 10 figurek najlepsze dla każdego w całych zawodach. Jak na klęczaku będzie 2 pkt. to powtórzę wynik z wczoraj i mam pewny remis z kolegami. Proponują abym strzelał stojak podparty zamiast klęczaka bo widzieli jak się męczyłem na poprzednim. Dziękuję ale klękam. Po tym jak się zachowywali cały tor nie mogę pozbawiać ich szansy na wygraną ze mną. To by było zwyczajnie nieuczciwe. Strzelam za 1 i za 2 pkt. Odbieram szczere gratulacje i dziękuję za super postawę i zabawę. Impreza rewelacyjna a ludzie SUPER. Całości dopełnia świetne towarzystwo Andrzeja i Roberta. Pomimo pogody, awarii, zmęczenia, pracy po nocy i porankach nie żałuję ani minuty. A jeszcze rok temu nie wiedziałem, że istnieje taka dyscyplina jak HFT.
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Bensa » 19 cze 2017, o 07:34

Zagorek - jesteś WIELKI. Naprawdę szacun. Utrzymać nerwy na wodzy w takiej sytuacji. Mógłbyś być neurochrurgiem i grzebać w mózgu pacjenta przy świecach. :D
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,

Grupa LFS

Postprzez Erni » 19 cze 2017, o 10:59

Szczere i serdeczne gratulacje Zagorek :)
LGM2 + Hawke SW 4,5-14x42
Łucznik Wz 1970
Pardini K12
http://www.lubelskieforumstrzeleckie.pl

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 19 cze 2017, o 13:20

Są wyniki do wglądu na stronie mistrzostw. Krótko. Sobota - 60 pkt. miejsce 8, "czarna" niedziela - 61 pkt. miejsce 6. Łącznie za dwa dni miejsce 8.
Ostatnio edytowano 11 kwi 2023, o 07:21 przez Zagorek, łącznie edytowano 1 raz
BMK 40, Steyr EVO 10

Grupa LFS

Postprzez Bensa » 19 cze 2017, o 15:11

Fanfary się należą. A jak LGU po zawodach, pewnie teraz już wszystko działa jak należy.
Hammerli 480,
HW40 + Walther 2x20,

Grupa LFS

Postprzez Rakollo » 19 cze 2017, o 17:38

Zagorek, jesteś WIELKI!!! Ogromny szacun po takich nerwówkach z karabinkiem. :-D :-D :-D

Grupa LFS

Postprzez Zagorek » 19 cze 2017, o 17:52

Dzięki za miłe słowa. Karabinek u Dawida na leczeniu. U niego też odmówił posłuszeństwa. Czeka go striptiz i wymiana spustu ale najpierw diagnoza bo nawet Dawid był zdziwiony tym co się z nim dzieje.
BMK 40, Steyr EVO 10

Poprzednia stronaNastępna strona
meble kuchenne warszawa ceny

Powrót do Spotkania/wyjazdy