Walther Century Varmint 4,5 mm
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
- vickers82
- Grupa LFS
-
Re: Walther Century Varmint 4,5 mm
Dogadaj się z Ernim i bierz HW97. Niedużo dołożysz a jak Cię strzelectwo nie porwie to sprzedasz bez większego problemu i co najważniejsze straty. A z tym Centurym będziesz się ganiał zanim się trafi ktoś kto będzie chciał to od Ciebie wziąć. No i nie znam tego modelu ale raczej 100% jestem pewien że do 97 nie ma polotu. I jeśli się zniechęcisz do strzelania to nie będzie to wina sprzętu.
EDIT:
Może się trochę źle wyraziłem i mogę zostać źle zrozumiany, pisząc że nie ma polotu do HW nie miałem na myśli że jest to zły karabinek. Karabinek może mieć potencjał bo producent jest zacny ale w postaci "prosto z pudła" bez większych przeróbek (podstawa to wymiana języka spustowego i na pewno ogólna poprawa i smarowanie jego mechanizmów) z HW już tuningowanym startu niestety nie będzie miał...
EDIT:
Może się trochę źle wyraziłem i mogę zostać źle zrozumiany, pisząc że nie ma polotu do HW nie miałem na myśli że jest to zły karabinek. Karabinek może mieć potencjał bo producent jest zacny ale w postaci "prosto z pudła" bez większych przeróbek (podstawa to wymiana języka spustowego i na pewno ogólna poprawa i smarowanie jego mechanizmów) z HW już tuningowanym startu niestety nie będzie miał...
- rycho941
- Grupa LFS
Jako laik nie znający różnic konstrukcyjnych ,na podstawie zdjęcia to widzi mi się że system bardzo przypomina waltera LGV -pytanie do Dawida-czy nie jest to przechrzczony LGV nieco kosmetycznie podkombinowany???
Jeśli by tak było to za te pieniądze nawet z kosztem przeglądu i ewentualnych poprawek to chyba warto-zawszeć to nowe ,a z używkami to zawsze do końca nic na 100% nie wiadomo-może być różnie ,-wyłazi później .
A czy jedno ,czy drugie to dla spokojnego snu przegląd konieczny co by nie było niespodzianek.
Dopiero teraz zobaczyłem na alle...że to jest polimer-na podanym przez Rafała linku jest w drewienku -wygląda w/g mnie lepiej i bardziej przypomina LGV(np.Artura)
Ale to tylko takie tam moje widzi mi się -mogę się mylić-jeśli ktoś wie o tym coś więcej na +/- to niech się wypowie .
Jeśli by tak było to za te pieniądze nawet z kosztem przeglądu i ewentualnych poprawek to chyba warto-zawszeć to nowe ,a z używkami to zawsze do końca nic na 100% nie wiadomo-może być różnie ,-wyłazi później .
A czy jedno ,czy drugie to dla spokojnego snu przegląd konieczny co by nie było niespodzianek.
Dopiero teraz zobaczyłem na alle...że to jest polimer-na podanym przez Rafała linku jest w drewienku -wygląda w/g mnie lepiej i bardziej przypomina LGV(np.Artura)
Ale to tylko takie tam moje widzi mi się -mogę się mylić-jeśli ktoś wie o tym coś więcej na +/- to niech się wypowie .
- Zagorek
- Grupa LFS
-
Paweł jak bym brał karabinek od Ciebie to OK ale jak Twojego kolegi to już bym uważał
to samo z Sylwkiem i tym HW. HW 97 jest świetnym karabinkiem zdolnym do wygrywania zawodów HFT i rekreacji. Gdybym miał odpowiednią kasę i wybór nowa Century a nowe HW zdecydowanie polecałbym HW jednak nie znając faktycznego stanu używki poddał bym go przeglądowi. Co do stanu "z pudła" to nie wiem czy jest obecnie gorszy karabinek z tych "lepszych" gorszy od HW97. Ogólnie to powiem tak - w tej cenie nie znajdzie nic lepszego i tego jestem pewny jak też jestem pewny, że HW 97 byłoby lepsze a wybór należy do autora. Warto obejrzeć: https://youtu.be/2lNBpE8ehW0
Paweł a może polecimy koledze BMK40
Paweł a może polecimy koledze BMK40
BMK 40, Steyr EVO 10
Jeśli nie uwierzysz w to, że możesz wygrać, przegrasz zanim zaczniesz
- rycho941
- Grupa LFS
Sorry-znów się dopatrzyłem że w opisie na allegro podają 175m/s . pytanie na jakim śrucie,bo na expresie jeśli był robiony na germański limit (7,5J) to troszkę przekracza.
Teraz pytanie ile da się z tego wycisnąć-jeśli to byłby osłabiony system LGV to zmiana sprężyny +czary -mary Łezy i może być ciekawie-jeśli nie to
.
.
Teraz pytanie ile da się z tego wycisnąć-jeśli to byłby osłabiony system LGV to zmiana sprężyny +czary -mary Łezy i może być ciekawie-jeśli nie to
- vickers82
- Grupa LFS
-
Krzysiu, jakby mu się pofarciło i znalazłby gdzieś tego białego kruka to oczywiście że możemy polecić :) Chiński TX, po czarach nie ustępuje w niczym oryginałowi :)
No i polecając Sylwka i "jego" HW byłem raczej pewny że to nie mina bo myślę że nie poleciłby tu na forum sprzętu co do którego nie byłby pewien.
No i polecając Sylwka i "jego" HW byłem raczej pewny że to nie mina bo myślę że nie poleciłby tu na forum sprzętu co do którego nie byłby pewien.
Ostatnio edytowano 30 sty 2021, o 15:35 przez vickers82, łącznie edytowano 1 raz
- Łeza
-
Czy to będzie HW czy to będzie Walther czy cokolwiek innego- przegląd zerowy prawdę Ci powie. I czy to będzie sprzęt nowy czy teoretycznie po tuningu, nie ma to nic do rzeczy niestety. Różne "kwiatki" można napotkać tak w nowym jak i używanym sprzęcie.
- Łeza
-
Niestety sezon nie jest w pełni, bo poleciłbym Ci przyjechać na wspólne strzelanie. Przymierzenie się do różnych karabinków, postrzelanie i pogaduchy w terenie - to rzuca zupełnie nowe światło na różne tematy i ostateczne wybory.
- Erni
- Grupa LFS
-
Krzysiu, oczywiście nikogo do niczego na siłę nie namawiam, napisałem tylko, że znam sprzedającego osobiście.
To, co podałeś w linku;
na pewno brzmi super, ale z racji tego, że nie znam języka "dojczlandzkiego", mogę sobie jedynie poogdląać video i posłuchać tego "ble ble ble...".
Ostateczną decyzję o zakupie i tak podejmie sam Rafał.
Myślę, że sprzedający zgodziłby się na jakieś kilkudniowe testy, tak żeby nie było potem jakiejś wtopy.
W pełni podzielam zdanie Pawła i uważam, że jeśli strzelectwo Cię nie porwie, to sprzedasz ten karabinek bez żadnych problemów, a być może z jeszcze jakimś małym zyskiem.
To, co podałeś w linku;
Zagorek napisał(a):(...) https://youtu.be/2lNBpE8ehW0 (...)
na pewno brzmi super, ale z racji tego, że nie znam języka "dojczlandzkiego", mogę sobie jedynie poogdląać video i posłuchać tego "ble ble ble...".
Ostateczną decyzję o zakupie i tak podejmie sam Rafał.
vickers82 napisał(a):(...)
Myślę, że sprzedający zgodziłby się na jakieś kilkudniowe testy, tak żeby nie było potem jakiejś wtopy.
vickers82 napisał(a):Dogadaj się z Ernim i bierz HW97. Niedużo dołożysz a jak Cię strzelectwo nie porwie to sprzedasz bez większego problemu i co najważniejsze straty. A z tym Centurym będziesz się ganiał zanim się trafi ktoś kto będzie chciał to od Ciebie wziąć. No i nie znam tego modelu ale raczej 100% jestem pewien że do 97 nie ma polotu. I jeśli się zniechęcisz do strzelania to nie będzie to wina sprzętu. (...)
W pełni podzielam zdanie Pawła i uważam, że jeśli strzelectwo Cię nie porwie, to sprzedasz ten karabinek bez żadnych problemów, a być może z jeszcze jakimś małym zyskiem.
- rafhie
- Grupa LFS
-
Erni napisał(a):No to trochę namieszam Ci w głowie Rafał.
Wiem kto ma do sprzedania HW97 z założonym zestawem tuningowym od Hogana.
Właściciel karabinka twierdzi, że utrzymuje stabilne 15,8J.
Koszt takiego karabinka, to zaledwie 1300,- PLN - a może uda się jeszcze coś z tego urwać.
Zastanów się Rafale nad tym, czy nie warto wziąć pod uwagę tego sprzętu.
Osobiście uważam, że HW jest lepszą opcją od wymienionego przez Ciebie Walther`a Century Varmint.
Szczerze polecam.
Zatem kujmy dalej po tej liniiiii. Dać Ci mój nr kom ? Czy kolega sie tu odezwie czy jak ? Urywaj z ceny ile sie da to kupimy za to śrut i sie podzielimy
- Zagorek
- Grupa LFS
-
To jest zdecydowanie super opcja aby móc przetestować sprzęt przed zakupem bo cena gdyby spadła jeszcze o kilka groszy to by było rewelka.
BMK 40, Steyr EVO 10
- rafhie
- Grupa LFS
-
Witam po chwilce przerwy. Temat zamknięty. Dzisiaj rano pojechałem do wawki po HW. Sprzet jest juz u mnie. Posadziłem na to vortexa diamonda 3-12 także z drugiej ręki. Miałem zamiar kupić tylko montaż jednoczęsciowy do lidera a wyszło jak zawsze :). Po pseudo ustawieniu lunety trafialem w cel srednicy 4cm z ok 27m bez problemu (w sensie częściej niż z lidera). Także banan jest tym bardziej ze hw 97 uważałem od początku za minimum przyzwoitości jeśli chodzi o sprzęt na dłuższy czas. Mam kilka pytań odnośnie lunety ale to chyba juz w innym temacie to zrobię.
Erni.....wielkie DZIĘKUJĘ
!
Pozdro
Erni.....wielkie DZIĘKUJĘ
Pozdro
- Erni
- Grupa LFS
-
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolony z karabinka.
Jeszcze raz życzę Ci zadowolenia z użytkowania, i niechaj Ci dobrze służy
Jeszcze raz życzę Ci zadowolenia z użytkowania, i niechaj Ci dobrze służy
- Jabu
-
HW97 to świetna luśnia, będziesz Pan zadowolony :) Gratuluję.
- Zagorek
- Grupa LFS
-
HW 97 to dobry sprzęcik a z taką lunetą to może być zestaw killer jak nie będziesz mu za bardzo utrudniał
Dobry wybór.
BMK 40, Steyr EVO 10
- Łeza
-
Gratuluję zakupu
Ja kupiłem wiatrówkę raz w życiu... i było to właśnie hw97 które służy mi do dziś
Ja kupiłem wiatrówkę raz w życiu... i było to właśnie hw97 które służy mi do dziś

• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3