Figurki FT/HFT
• Strona 1 z 1
- Furia
Figurki FT/HFT
Potrzebuje pomocy z wymiarami figurek.
Chcialbym zrobic cos samemu, tylko potrzebuje czegos, na wzor. Od tygodnia szukam w internecie i nie ma konkretnych wymiarow.
Oczywiscie zalezy mi tylko na takich skladanych, do ktorych strzelalismy ostatnio. I tutaj moja prosba do kogos z Was. Potrzebowalbym kilka zdjec, zeby wykonac prototyp. Jak zechcialby ktos pomoc to bede wdzieczny Kilka zdjec z przylozona miarka ulatwiloby mi sprawe
Chcialbym zrobic cos samemu, tylko potrzebuje czegos, na wzor. Od tygodnia szukam w internecie i nie ma konkretnych wymiarow.
Oczywiscie zalezy mi tylko na takich skladanych, do ktorych strzelalismy ostatnio. I tutaj moja prosba do kogos z Was. Potrzebowalbym kilka zdjec, zeby wykonac prototyp. Jak zechcialby ktos pomoc to bede wdzieczny Kilka zdjec z przylozona miarka ulatwiloby mi sprawe
Rotex RM8.177 + Hawke Vantage 3-9x40 AO Mil Dot
- rafhie
- Grupa LFS
Re: Figurki FT/HFT
Obecnie z wymiarów liczy się tylko średnica KZty i odpowiedni dystans na jakim zostanie postawiona. Reszta nie ma znaczenia więc robisz jakie chcesz. Jak będziesz miał więcej "mięsa" do okoła dziury to będziesz mógł sobie sprawdzać jak duży błąd popełniasz jeśli się nie położyła. Wyczujesz poprawki na wiatr itd.
- Furia
To prawda. KZ najwazniejszy, ale wazny jest tez sam mechanizm. Wysokosc od podstawy przedniego i tylnego zawiasu i ich odleglosc od siebie. Dlugosc blaszki laczacej blache z zapadka i roznica wysokosci miedzy nimi. Wszystkie zmienne na pewno maja wplyw na energie jaka bedzie potrzebna do uruchomienia zapadki.
Szkoda, ze nie pozyczylem jednej figurki na wzor jak bylem ostatnio
Szkoda, ze nie pozyczylem jednej figurki na wzor jak bylem ostatnio
- rafhie
- Grupa LFS
W zasadzie ważniejsze są kąty niż odległości, przynajmniej tak mi się wydaje
- Furia
No i super. Dziękuję Ci bardzo. Biorę się do roboty zobaczę co mi wyjdzie
- Furia
Pojechalem dzis do kumpla i cos tam udalo nam sie wystrugac ze starej blachy :) Jak na piwrszy raz to nawet nie najgorzej. Jutro sprawdze w terenie jak sie sprawuje. :)
Link z dzisiejszego przestrzelania:
https://youtu.be/jE7ud4H-NWw
Moim zdaniem spelnia oczekiwania, ale jeszcze trzeba udoskonalic
Link z dzisiejszego przestrzelania:
https://youtu.be/jE7ud4H-NWw
Moim zdaniem spelnia oczekiwania, ale jeszcze trzeba udoskonalic
• Strona 1 z 1
Powrót do Piaskownica - co? gdzie? za ile?